BLOG

Δεκάδες άρθρα . Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας!

Το Καλοκαίρι Φεύγει, το Φθινόπωρο και η Δημιουργία Έρχονται

 

Νοσταλγία? Μελαγχολία? Ένα περίεργο μούδιασμα?

Κι όμως το φθινόπωρο όσο και να μην μας αρέσει κατά τον ερχομό του, αποτελεί μια μεταβατική και πολύ δημιουργική περίοδο. Για να το αγαπήσουμε όμως σαν εποχή πρέπει να δούμε τη θετική του πλευρά:

  • Αρχικά να αποδεχθούμε ότι όντως είναι φθινόπωρο! Διαφορετικά η συνέπεια θα είναι η γκρίνια και το αναμάσημα ως προς το τι θα κάναμε αν ήταν άλλη εποχή.
  • Όταν η ζωή μας φέρνει λεμόνια, ας φτιάξουμε λεμονάδα! Προσπαθούμε να μετατρέπουμε τη στεναχώρια που αφήνουμε τις διακοπές μας, σε αισιοδοξία που έρχεται η εποχή να θέσουμε νέους στόχους ή να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι έχουμε καταφέρει έως τώρα και τι θα μπορούσε ή θα θέλαμε να αλλάξει τη νέα χρονιά που ξεκινάει.
  • Γιατί να μου αρέσει ότι ξεκινάει μια νέα σχολική χρονια? Καλα δεν ήμουν με τους φίλους μου? Μου αρέσει γιατί παίρνω τα νέα μου σχολικά εφόδια, ξαναβλέπω συμμαθητές, ξαναγράφομαι σε αθλήματα, έχω την ευκαιρία να προσπαθήσω να καταλάβω σε ποια μαθήματα είναι οι περισσότερες ικανότητές μου για να μπορώ να επιλέξω στο μέλλον τι επάγγελμα θα ήθελα να ακολουθήσω. Εξαλλου όλοι οι φίλοι μου το ίδιο δεν κάνουν? Κάθε σχολικό έτος είναι και ένα μείον επί του συνόλου μέχρι να φτάσω στο Πανεπιστήμιο.
  • Φοιτητής και εξεταστική περίοδος φθινοπώρου και να μην παραπονεθώ? Κι όμως, μου αρέσει που έρχεται το φθινόπωρο πρώτον γιατί θα απαλλαγώ από μερικά μαθήματα που χρωστάω κι έτσι θα μου μένουν λιγότερα μέχρι να πάρω το πτυχίο μου! Επίσης, μόλις τελειώσει η εξεταστική αρχίζει η διασκέδαση με τους συμφοιτητές μου στις παρέες μου είτε εντός σχολής είτε εκτός σχολής!
  • Άνεργος ήμουν άνεργος είμαι, γιατί να ελπίζω σε κάτι? Μου αρέσει όταν έρχεται το φθινόπωρο ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας άρα βάζω στόχο να μοιράσω όσο περισσότερα βιογραφικά σημειώματα μπορώ για να έχω ελπίδες να απασχοληθώ κάπου.
  • Εγώ που είμαι νοικοκυρά γιατί να πρέπει να κάνω γενική καθαριότητα στο σπίτι μου? Μου αρέσει να ετοιμάζω το σπίτι για το χειμώνα για να μπορώ να το διακοσμήσω με πιο «ζεστό» ύφος και να μπορώ να το απολαμβάνω με τον σύντροφό μου ή την οικογένειά μου ή τους φίλους μου. Άλλωστε η μέρα μικραίνει σιγά σιγά και εγώ θα περνάω περισσότερο χρόνο εκεί μέσα.
  • Κι εγώ που είμαι πρωταθλητής? Ποιος ξεκινάει πάλι προπονήσεις? Μα μου αρέσει που ξεκινάω προπονήσεις γιατί θα αυξήσω και φέτος την απόδοσή μου! J
  • Δημόσιοι και Ιδιωτικοί υπάλληλοι: ποιος γυρίζει στο γραφείο να ακούει γκρίνιες και φασαρίες? Μου αρέσει που γυρίζω στη δουλειά μου, πρώτον γιατί ευτυχώς έχω δουλειά! Επίσης, η δουλειά μου μου εξασφαλίζει τον τρόπο να ζω καλύτερα. Ακόμα κι αν έχω επιλέξει να μην κάνω παρέα με κανέναν από εκεί, σίγουρα πάντα κάποιος υπάρχει που να μπορώ να μοιραστώ τις εμπειρίες μου
  • Σίγουρα σε κάθε κατάσταση μπορούμε να βρούμε τουλάχιστον μία θετική πτυχή της ακόμα κι όταν όλα φαίνονται μελαγχολικά και απαισιόδοξα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εκμάθηση να βλέπουμε τη θετική πλευρά , αλλά και η υπενθύμιση στον εαυτό μας ότι:

«Τον δρόμο μας μόνο εμείς μπορούμε να τον περπατήσουμε για τον εαυτό μας! Οι άλλοι μπορεί να περπατήσουν μαζί μας ή παράλληλα με εμάς, αλλά μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την χάραξη της πορείας του»!