ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ

Στην Κατηγορία αυτή θα βρείτε τις ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ: όπως ακριβώς το λέει ο τίτλος! Ιστορίες που μου εμπιστευθήκατε, κάποιοι από εσάς τους θεραπευόμενούς μου μέχρι τώρα, άνθρωποι για τους οποίους νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη αρχικά που με εμπιστεύθηκαν. Πρόκειται για μια ιδέα που βρήκα αρκετά δημιουργική ως προς το περιεχόμενό της, αλλά και οι ιστορίες του καθενός τελικά επιβεβαίωσαν την αρχική μου εκτίμηση. Πρόκειται για μια “ανοικτή” ενότητα στις ιστορίες όσων από εσάς, θεραπευόμενων ή μη, θα ήθελαν να μοιραστούν κάτι δικό τους θεωρώντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει με κάποιον τρόπο κάθε διαφορετικό αναγνώστη αυτής της ιστοσελίδας.

Στόχο αυτής της ενότητας αποτελεί η αφύπνιση, η φυσιολογικοποίηση των προβλημάτων μας, αλλά και η ενστάλλαξη της ελπίδας. Όλοι έχουμε τα σκαμπανεβάσματά μας στο δρόμο που ακολουθεί ο καθένας. Μπορούμε άραγε να μοιραστούμε? Να εμπιστευτούμε? Να διεκδικήσουμε να ανήκουμε? Μπορούμε να βρούμε το θάρρος να εκφράσουμε πρώτα από όλα στον ίδιο μας τον εαυτό τι είναι αυτό που μας συμβαίνει? Μπορούμε κατ’ επέκταση να βρούμε τη δύναμη να “ακουμπήσουμε” και στο ενδεχόμενο ανάγκης βοήθειας από κάποιον άλλο? Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να μάθουμε αν “ακούσουμε”? Τι σημασία έχει άραγε το να προσπαθεί να “δει” κάποιος τον εαυτό του και να τον γνωρίσει? Υπάρχουν συναισθήματα ή άλλοι παράγοντες που παρεμβαίνουν σε αυτή τη διαδικασία?

Προσωπικά ευχαριστώ και ευγνωμονώ όλους εσάς που μέχρι τώρα με “διδάσκετε” με τις ιστορίες σας καθημερινά και με διαφορετικό τρόπο ο καθένας σας, είτε η ιστορία σας είναι ανάμεσα σε όσες καταγράφονται σε αυτή την ενότητα είτε όχι.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω και όσους μου έκαναν αυτό το “δώρο” της καταγεγραμμένης ιστορίας τους, όταν σκέφτηκα ότι ενδέχεται να είναι βοηθητική κίνηση το “μοίρασμα εμπειριών” με τους αναγνώστες αυτής της σελίδας.

Για τους λόγους ιατρικού απορρήτου κανένα όνομα ή άλλο προσωπικό αναγνωριστικό στοιχείο των ατόμων που συμμετέχουν με τα κείμενά τους δεν είναι αληθές. Όλες οι ιστορίες είναι υπογεγραμμένες με ψευδώνυμα, και ενέχουν ελεύθερα γραμμένο κείμενο ως προς το περιεχόμενό τους. Όλες οι ιστορίες είναι αληθινές και έχουν παραμείνει αυτούσια γραμμένες όπως τις παρέδωσε το κάθε άτομο ξεχωριστά, και δεν ήταν κατευθυνόμενες ως προς το τι θα μπορούσε να γράψει ο καθένας. Τέλος, όλες οι ιστορίες προστατεύονται από τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε ατόμου που συμμετείχε σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Η κατηγορία αυτή είναι δυναμική ως προς τη λειτουργικότητά της και αποσκοπεί στην εξέλιξη και τον εμπλουτισμό της. Για το λόγο αυτό, εδώ μπορεί να συμμετέχει όποιος αναγνώστης της ιστοσελίδας το επιθυμεί, αρκεί να μου στείλει την ιστορία του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στην αλληλογραφία που θα βρείτε στα “Στοιχεία Επικοινωνίας”, και φυσικά αρκεί να τηρείται ένας κώδικας ηθικής και δεοντολογίας.