BLOG

Δεκάδες άρθρα . Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας!

Άσκηση και Διατροφή … Λόγω Εποχής!

Η αναζήτηση της ιδανικής δίαιτας και του ιδανικού προγράμματος για γρήγορη αλλά συγχρόνως αποτελεσματική άσκηση αποτελούν τις συνιστώσες από την πλέον καθιερωμένη τάση της Άνοιξης. Έχοντας το λάθος κίνητρο, που δεν είναι άλλο από την εμφάνισή μας στις παραλίες και το αν θα φορέσουμε και φέτος το αγαπημένο μας σύνολο, προσπαθούμε αγωνιωδώς να μπούμε σε ένα πρόγραμμα για να χάσουμε τα περιττά μας κιλά και να γυμνάσουμε το σώμα μας και μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία που έχουμε θέσει ως στόχους για όσο διάστημα … προλαβαίνουμε! Άραγε ποιος σκέφτηκε αν υπάρχει ιδανική δίαιτα και ιδανικό πρόγραμμα άσκησης και πολύ περισσότερο αν όλοι μπορούμε να ακολουθούμε τα ίδια που διαβάζουμε και βλέπουμε στο διαδίκτυο ή στα περιοδικά και που μας υπόσχονται όλα όσα θέλουμε να ακούσουμε;

Η εξατομίκευση σε κάθε τέτοια προσπάθεια είναι ο βασικός κανόνας που ισχύει και πρέπει να γίνει αντιληπτός από όλους μας. Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του διατροφικές ανάγκες και χρειάζεται ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας απόλυτα προσαρμοσμένο στις δικές του απαιτήσεις. Δεν ισχύουν για όλους τα ίδια και κάτι που μπορεί να ταιριάζει ή να έχει αποτέλεσμα σε κάποιον δεν εννοείται ότι θα έχει και σε κάποιον άλλο. Οφείλουμε να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς για να μας καθοδηγήσουν σωστά, να πάρουν το ιστορικό μας για να λάβουν υπόψη τους όλους τους παράγοντες γιατί ακόμη και κάτι που για εμάς μπορεί να είναι λεπτομέρεια, γι αυτούς μπορεί να είναι το κλειδί για να μας βοηθήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι σημαντικό να μην αφεθούμε ξανά σε ότι προστάζει η μόδα και να το δούμε απλά σαν μια ευκαιρία να τροποποιήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και να εντάξουμε την άσκηση στη καθημερινότητά μας. Κάνουμε μικρές αλλαγές κάθε φορά και δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας χωρίς να πιεζόμαστε να φτάσουμε σε κάποιο «μαγικό νούμερο» στη ζυγαριά ή να ομοιάσουμε με κάποια ιδανική φιγούρα που έχουμε ως ιδανική. Δεν υπάρχουν αυτοί οι όροι, το ζητούμενο είναι να νιώθουμε εμείς καλά με το σώμα μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Δοκιμάστε να αλλάξετε κάτι στη διατροφική σας συμπεριφορά μέρα παρά μέρα (π.χ το να μην παραλείψετε το πρωινό σας γεύμα ή να έχετε έτοιμο το σνακ για τη δουλειά σας από το σπίτι, ώστε να μη χρειαστεί να αγοράσετε κάτι από έξω), προσπαθήστε να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας και να θέτετε κάθε φορά νέους στόχους (π.χ αύριο θα τρέξω ή θα περπατήσω 10 λεπτά περισσότερο) και θα δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει μέρα με τη μέρα γιατί θα ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό είναι η επιβράβευση της δικής σας προσπάθειας για κάτι που θέλατε να έχει διάρκεια και να γίνει τρόπος ζωής και όχι για να ανταποκριθείτε ξανά στο κάλεσμα της εποχής!

Πηγή Εικόνας: medicaldaily.com

Σιάχου Κωνσταντίνα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Phone: 6984276001
FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=1839350549

Email: siachou.kwnstantina@hotmail.com

IN: https://www.linkedin.com/in/konstantina-siachou-59440b84?trk=nav_responsive_tab_profile_pic